Přejít k obsahu

Den otevřených dveří Fakulty strojní a Automotive Day 12.1.2017

Tradiční lednový Den otevřených dveří Fakulty strojní Západočeské univerzity v Plzni, letos spojený s Automotive Day, se uskutečnil ve čtvrtek 12. ledna od 9 hodin v univerzitním areálu na Borech v budově fakulty.

Zájemce o studium přivítal děkan Milan Edl společně s dalšími akademickými pracovníky, zástupci z praxe a studenty. Po úvodní části se uskutečnila prohlídka jednotlivých pracovišť a výzkumných laboratoří s praktickou ukázkou výzkumných aktivit. K vidění byly například numerické simulace proudění ve 3D v nejmodernějších softwarech či návrh lopatek parních turbín ve 3D. Program zpestřily rovněž ukázky elektromotocyklu électricité, formule SAE nebo návštěva „virtuální hospody“, která bude pomáhat při léčbě pacientů závislých na alkoholu. Ve vestibulu budovy strojní fakulty proběhnou interaktivní expozice jednotlivých kateder. Organizátoři Dne otevřených dveří nezapomněli ani na zábavné aktivity: zájemci o studium se například dozvěděli, co všechno se dá vyrobit pomocí 3D tiskárny a jak se měří v dnešní době proudové pole s pomocí moderní PIV metody. Ve výzkumném centru RTI si mohli prohlédnout 3D tiskárnu na kov.

V rámci Automotive Day se představily významné firmy zaměřené na automotive průmysl. Svůj zájem o absolventy strojní fakulty přijeli deklarovat zástupci společností MBTech Bohemia, JTEKT, Motor Jikov, Mubea, Grammer, SWA Stod, Witte Automotive, ZF Engineering, Wikov Gear, Valeo, Streicher a Czechinvest. Na návštěvníky čekala řada exponátů z praxe, ukázky z činnosti firem a také možnost promluvit si s potenciálními zaměstnavateli.

Fakulta strojní nabízí tradiční i moderní studijní obory v bakalářském a magisterském studijním programu. V akademickém roce 2016/2017 se úspěšně podařilo otevřít studijní  zaměření bakalářského programu Diagnostika a servis silničních vozidel. Tento studijní program běží v prezenční formě za podpory firem z oblasti automotive s rozšířeným objemem praxí v těchto podnicích. Technici jsou jednou z nejžádanějších profesí v hospodářsky vyspělých zemích.

Seznam firem, které svou účastí podpořily Den otevřených dveří Fakulty strojní a Automotive Day 2017.

01.02.17

Patička